Boekhandels
nieuws
In de media
Arco van de Ree

 

Barendrechtse brug, 50 jaar later

 

14 december: kerstmarkt Puttershoek

Zaerdag 14 december is er kerstmarkt in Huis te Hoekcke aan het Zomerplein in Puttershoek. U kunt me vinden tussen de verschillende cadeauartikelen. Misschien wilt u iemand verrassen met 'Baken in het Landschap'. Dat komt dan goed uit, want het boek is te koop. Het boek kost € 19,95. Mijn handtekening en een eventuele boodschap zijn gratis!

14 november: cadeautjesmarkt Strijen

Donderdagavond 14 november is er cadeautjesmarkt in Strijen. Tussen 18.00 en 21.00 uur ben ik met mijn boek aanwezig in zalencomplex Maranatha aan de Kerkstraat 57 in Strijen. Kom gezellig even langs om bij te kletsen! En neem gerust iemand mee die ook interesse heeft in de Barendrechtse brug. 

Barendrechtse brug op de radio

Donderdag 24 oktober was ik te gast in 'Panorama Literama', het boekenprogramma John Brosensvan de lokale zender ExxactBarendrechtFM. Een uur lang spraken we over de Barendrechtse brug en 'Baken in het Landschap':

Luister naar de podcast van 'Panorama Literama' van 24 oktober 2019 (50 min.)

Barendrechtse brugtasjes zijn bijna op

Zaterdag 19 oktober heb ik twee signeersessies gehad, in Numansdorp en Barendrecht. Het waren gezellige bijeenkomsten waar ik leuke gesprekken heb gevoerd met lezers en toekomstige lezers van 'Baken in het Landschap'. Toevallig dat ik in Barendrecht de eerste handtekening zette in het boek van mevrouw .... Barendregt! 

Reportage op RTV Rijnmond

Marcia Tap maakte voor RTV Rijnmond een mooie reportage over de ontdekking van 'De Plank'. Rob den Boer stelde unieke privébeelden beschikbaar over de afbraak van de Barendrechtse brug. Klik op het plaatje en bekijk de reportage die op 4 oktober is uitgezonden:

 

Gratis boeken voor bibliotheken en verzorgingshuizen in de Hoeksche Waard

Op 4 oktober, nationale ouderendag, ontvingen de verzorgingshuizen een cheque van 3.000 euro van de ledenraad van de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden. 

Dankzij deze bijdrage ligt ‘Baken in het Landschap’ nu in alle vestigingen van Alerimus, Zorgwaard en Heemzicht in Piershil. Het boek is binnenkort ook te leen bij bibilotheek Hoeksche Waard. 


Klik op de foto en lees het volledige bericht:

 

                                                      V.l.n.r Geertje Wiersma (bibliotheek Hoeksche Waard), Trix van Os (Alerimus), 
                                                  Jan van der Waal (clientenraad), Leo Stehouwer (ledenraad Rabobank)

Direct na de opening van de Heinenoordtunnel in 1969 begon de sloop van de  Barendrechtse brug. De brug verbond niet alleen de eilanden Hoeksche Waard met IJsselmonde, maar bracht ook mensen bij elkaar. Door de toename van het autoverkeer werden de files steeds langer, met alle ergernissen die daarbij horen. Al snel sprak iedereen over de ‘Brug der Zuchten’.

De brug is afgebroken, maar de verhalen en herinneringen leven voort. Deze verhalen zijn gebundeld in 'Baken in het Landschap'.
Uiteraard staat het
'Stairway to Heaven' er ook in, het winnende verhaal van de Zeer Korte Verhalenwedstrijd op het Bram Rozafestival in Nieuw-Beijerland.